Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със съединител 156 1.9jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със съединител 156 1.9jtd

Здравейте колеги, преди няколко дена се сдобих с Alfa 156 sportwagon 1.9jtd 115 к.с. Още от начало ми направи впечатление, че съединителя отделя най-горе, но при първото пътуване извън градско с нея нещата се задълбочиха. На 3,4, и 5 скорост като натисна педала на газта повече и двигателя изведнъж се форсира, например при 2000 оборота давам газ и почти моментално оборотите скачат до 3000, като съм сигурен, че оборотомера не ме лъже, и така остават известно време докато колата ускори. А ако пусна газта и моментално падат на 2000. На първа и втора този проблем го няма, както и над 3500 оборота. Аз си мисля, че съединителя боксува, но може и да се лъжа. Съдейки по другите коли които съм карал, педала се натиска нормално и скоростите влизат лесно. Моля, дайте мнение от какво може да е това. Прегледах много теми, но не видях сходен проблем. Извинявам се, ако има такава тема вече.
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9JTD 110 к.с.

Правилно си се ориентирал. По симптомите които даваш, явно е, че съединителят буксува. Приготви се за смяна.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

А възможно ли е този съединител да се натегне малко по някакъв начин, да изкара още някои километър, че след покупката, малко ми се изпразни банковата сметка?

Comment

Със сигурност и маховика ще ти замине, ако не смениш навреме съединителя.
        Mercedes S320 W220
        Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Съединитела е заминал-щом не тресе при тръгване значи е само гроздовия диск 350лв+150лв РАБОТА

---------- Post added at 14:52 ---------- Previous post was at 14:42 ----------

Феродовия диск е заминал.Не може да се натяга-той е саморегулиращ се.350-400лв диска+150лв работа

Comment

Първоначално публикувано от vladislav71 Покажи съобщение
            Съединитела е заминал-щом не тресе при тръгване значи е само гроздовия диск 350лв+150лв РАБОТА

---------- Post added at 14:52 ---------- Previous post was at 14:42 ----------

Феродовия диск е заминал.Не може да се натяга-той е саморегулиращ се.350-400лв диска+150лв работа
            Това 350 - 400 лв са за комплект - притискателен диск + феродов диск + аксиален лагер.

Колегата може да мине само със смяна на феродов диск и евентуално - аксиален лагер за които цената е доста по-надолу.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Колеги, благодаря за информацията. Явно скоро ще ходя в бокса.

Comment

Working...
              X